BISERNI NIZ JUŽNI JADRAN DELUXE

/ Krstarenja

Dubrovnik – Slano – Mljet – Makarska Rivijera – Split – Hvar – Korčula – Dubrovnik

Prepustite se užitku i avanturi u sigurnim rukama naših kapetana i krenite na krstarenje Jadranskim morem. Dužina Hrvatske obale iznosi 5835km od čega 4000 km čine obale ostrva, a sa svojih 1244 ostrva jedna je od najrazuđenijih i najlepših obala na svetu.

GARANTOVANI POLASCI SVAKE SUBOTE OD 04.05. DO 19.10.2019.

8 DANA / 7 NOĆI

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN (SUBOTA) DUBROVNIK – SLANO:

Ako stižete automobilom, naš tim će vas čekati u luci od 12:00. Ukrcaj će se nalaziti u luci Dubrovnik od 12:00 do 14:00. Nakon toga, naš predstavnik će vas dočekati i upoznati sa posadom i ostalim putnicima. U zavisnosti od vremenu dolaska, putnici koji dolaze avionom mogu se ukrcati kasnije u subotu u Slanom, gde ćemo imati prvo noćenje i doručak. Oko 16:00 podižemo sidro za Slano. Dolazimo do uvale u koju možete zaroniti i osvežiti u čistom Jadranskom moru. Nakon toga krećemo dublje u zaliv. Večera na brodu i noćenje.

Ako želite da ostanete duže u Dubrovniku na dan dolaska, autobusom možete krenuti uveče u Slano. Polazak, na primer, u 18:30, 21:30 i 22:30, od ​​juna do septembra dodatno i u 1:00. Cena 25 kuna (otprilike 3,40 eura).

2.DAN (NEDELJA) SLANO – OSTRVO MLJET:

Nakon doručka krećemo na ostrvo Mljet. Nakon pauze za kupanje i ručka u nekoj od brojnih uvala krećemo prema Pomeni ili Polaču na ostrvu Mljet. Deo ostrva proglašen je nacionalnim parkom - dva slana jezera (u većem od dva jezera postoji malo ostvro sa nekadašnjim manastirom) povezana su sa morem samo uskim kanalom. Prilika za posetu nacionalnom parku (karta uključuje vožnju brodom do ostrva sa manastirom, plaća se na licu mesta cca 17 €). Preporučujemo kupanje u slanim jezerima; čija je temperatura uvek oko 2° C iznad temperature mora. Prilika za večeru i noćenje u Pomeni ili Polacima.

3.DAN (PONEDELJAK) OSTRVO MLJET – MAKARSKA RIVIJERA:

"Sa glavom u hladu, trbuhom na suncu i nogama u vodi" - ovo je bila izjava gosta koji je boravio na Makarskoj rivijeri. Rečenica zaista opisuje slikovita naselja na Makarskoj rivijeri - nepregledne borove šume koje se prostiru uz obronke planine Biokovo i dopiru do predivnih šljunkovitih plaža sa kristalno čistom vodom. Nakon ručka na brodu i duže pauze za kupanje krećemo u grad Makarsku ili neko od susednih mesta u kasnim popodnevnim satima. Mogućnost večere i noćenja.

4.DAN (UTORAK) MAKARSKA RIVIJERA – SPLIT:

Naše odredište danas je Split, glavni grad Dalmacije. Grad star 1700 godina nekada je bio palata rimskog cara Dioklecijana, a danas je uvršten na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nakon vođenog obilaska grada ostatak večeri vam je na raspolaganju, tako da možete uživati u manastiru istražujući staro gradsko jezgro u veseloj mediteranskoj atmosferi na čuvenoj splitskoj rivi. Prilika za večeru i noćenje.

5.DAN(SREDA) SPLIT – OSTVRVO HVAR:

Napuštamo Split, prolazimo tesnac "Splitska vrata" između ostrva Brača i Šolte i krećemo prema Hvaru - ostrvo je poznato po blagoj klimi i velikim poljima lavande. Putem ćemo posetiti zaliv za kupanje. Luka istoimenog grada na ostrvu Hvar nalazi se u podnožju tvrđave, iz koje se pruža fantastičan pogled na arhipelag Paklenih ostrva. Prilika za večeru i noćenje.

6.DAN (ČETVRTAK) OSTVRVO HVAR – OSTRVO KORČULA:

Naša trenutna destinacija je ostrvo Korčula. Na putu imamo duže pauze za plivanje tokom kojih ćemo ručati. Korčula je dom jednog od najljepših starih dalmatinskih gradova, a po zidinama su dobili nadimak "Mali Dubrovnik". Kapetanova večera na brodu i noćenje u rodnom gradu poznatog mornara i istraživača Marka Paula.

7.DAN (PETAK) OSTRVO KORČULA – DUBROVNIK:

Prvo se krećemo do Elafitskih ostrva, gde ćemo se usidriti u jednoj od mnogih uvala kako bismo uživali u poslednjem kupanju u Jadranskom moru i ručali. Kasnije se vraćamo na početnu tačku našeg putovanja, grada Dubrovnika. Nekada važan ekonomski i kulturni centar, ovaj grad sa pravom se naziva „biser Jadrana“. Danas njegova stara jezgra, ispunjena neverovatnim atrakcijama, podsećaju na muzej na otvorenom. Po dolasku će uslediti vođeni obilazak Starog grada. Šetajte poznatim Stradunom, posetite moćne gradske zidine ili se vozite žičarom do planine Srd 415 m, sa koje se pruža jedinstven pogled na Stari grad i more. Udaljenost od luke Gruž do Starog grada je samo nekoliko minuta autobusom, što je blizu našeg broda. Polasci su otprilike svakih 10 minuta, koštaju 12 kuna (na kiosku) ili 15 kuna (u autobusu), poslednji povratak u 2 sata ujutro.

8.DAN (SUBOTA) DUBROVNIK:

Nakon doručka, iskrcavanje do 09:00. Srećan put!

 


 

POLASCIDONJA PALUBAGORNJA PALUBA
25.04. / 02.05. / 09.05. / 10.10. / 17.10. 856 € 1057 €
16.05. / 23.05. / 26.09. / 03.10. 956 € 1158 €
30.05. / 06.06. / 13.06. / 19.09. 1108 € 1309 €
20.06. / 27.06. / 29.08. / 05.09. / 12.09. 1185 € 1387 €
04.07. / 11.07. / 18.07. / 25.07. / 01.08. / 08.08. / 15.08. / 22.08. 1259 € 1460 €

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ KABINI UKLJUČUJE:
– 7 noćenja u 1/2 kabinama broda MB Solaris ili slično, svaka je opremljena WC-om i tušem;
– 7 polupansiona (doručak i ručak);
– Piće dobrodošlice
– Kapetanova večera
– Dnevno čišćenje kabina i menjanje peškira
– Promena posteljine utorkom i četvrtkom

DOPLATE I POPUSTI:
– sve cene u tablici su sa već uračunatim popustima
– boravišna i lučka taksa 28€ nedeljno po osobi (plaća se na brodu)
– dete do 11.99 godina na upit
– doplata za 1/1 kabinu na upit;

CENA NE UKLJUČUJE:
-Transfer do/iz luke, kao i avio karte Beograd-Dubrovnik na upit
-Izlete ( Nacionalni park na Mljetu – 15 EUR/ po osobi); ostali izleti na upit
-Dodatne večere na brodu – Barbeque večera (20 EUR po osobi), Elegant večera (33 EUR po osobi)
-Menjanje peškira cca 3 EUR
-Menjanje posteljine cca 12,5 EUR
-Izleti : Čilipi, Dubrovnik, Jelsa, Makarska, Korčula
-Parking
-Transferi (u jednom smeru, cena po vozilu):
Aerodrom Dubrovnik – Luka Gruž (Dubrovnik)
auto (1-3 putnika) oko 35 €
kombi (4-8 putnika) oko 45 €

SMEŠTAJ:
MB Solaris ili slično
• Kapacitet 40 pax
• 2- i 3-krevetne kabine, svaka sa klimom, WC-om i tušem 

NAPOMENE:
KAPETAN BRODA IMA PRAVO PROMENE RUTE U SLUČAJU LOŠIH VREMENSKIH USLOVA.
KAPETAN IMA PRAVO DA GOSTA UDALJI SA BRODA ZBOG NEADEKVATNOG PONAŠANJA I NEPOŠTOVANJA BRODSKIH PRAVILA SA KOJIMA ĆE SVI PUTNICI BITI UPOZNATI ODMAH NAKON UKRCAVANJA.
KABINE NA DONJOJ PALUBI IMAJU MALE, OKRUGLE PROZORE KOJI SE NE OTVARAJU, DOK SU U KABINAMA NA GORNJOJ PALUBI PROZORI VEĆI I MOGUĆE IH JE OTVARATI.
ZBOG SPECIFIČNIH USLOVA U NEKIM LUKAMA, MOGUĆE DA ĆE SE BRODOVI VEZATI BOČNO JEDAN NA DRUGI, TE ĆE PUTNICI MORATI PRELAZITI SA BRODA NA BROD KAKO BI DOŠLI DO OBALE. MOLIMO PUTNIKE DA PAŽLJIVO PRELAZE SA BRODA NA BROD, A POSADA ĆE RADO POMOĆI UKOLIKO SE ISTO ZATRAŽI.
ZBOG VREMENSKIH USLOVA, IZMENE U REDOSLEDU PROGRAMA SU MOGUĆE OD STRANE KAPETANA BRODA.

NAČIN PLAĆANJA:
–Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko ugovarač ne izvrši uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predviđenom roku, smatra se da je odustao od korišćenja aranžmana, da je rezervacija otkazana i da se primenjuju uslovi otkaza aranžmana.
Kreditne kartice: Visa, Visa electron, Master, Maestro
–Čekovi građana: Na 4 rate: 40% prilikom prijavljivanja, ostatak čekovima građana u 3 jednake mesečne rate (čekovi se ispisuju i deponuju pri sklapanju ugovora o putovanju i ne mogu se deponovati naknadno).
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Tim Travel-a.

PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE UNICREDIT NA DAN UPLATE

Kompletan program i cenovnik možete preuzeti: OVDE

Uz ovaj program vaze opsti uslovi organizatora putovanja agencije “TIM TRAVEL”
Program br. 1 od 25.03.2020.
Licenca kategorije OTP 203/2020 kategorija A35
Preporuka