ŠRI LANKA AKTIV

/ Egzotična putovanja / Šri Lanka

Savršena prilika da upoznate Šri Lanku iz drugog ugla. Šri Lanka, zvanično Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka (ranije ime Cejlon, a poznata i kao Sri Lanka), ostrvska je država u južnoj Aziji. Severozapadno od Šri Lanke nalazi se Indija a jugozapadno je Maldivski arhipelag. Pisana istorija Šri Lanke duža je od 3.000 godina ali postoje i teorije da su na ovom ostrvu postojale preistorijske ljudske naseobine pre 125.000 godina. Zahvaljujući svom geografskom položaju i obali pogodnoj za izgradnju luka imala je veliki strateški značaj od drevnog Puta svile do Drugog svetskog rata.

Šri Lanka je multikulturna zemlja, u kojoj se sreće mnoštvo religija, naroda i jezika. U njoj žive Sinhalezi, šrilančanski i indijski Tamili, Mavri, Burgeri, Malajci, Kafiri i domorodački narod Veda. Na ostrvu je prisutno bogato budističko nasleđe a najstariji budistički spis u Šri Lanki je Palijski kanon nastao 29. godine pre nove ere. Noviju istoriju zemlje obeležio je tridesetogodišnji građanski rat završen 2009. godine pobedom vladinih snaga nad organizacijom Oslobodilački tigrovi tamilskog ilama.

Po društvenom uređenju Šri Lanka je unitarna republika sa predsedničkim sistemom. Zakonodavna vlast je smeštena u Sri Džajavardenepura Koteu, predgrađu poslovnog središta i najvećeg grada u državi Kolomba. Šri Lanka je značajan proizvođač čaja, kafe, dragulja, kokosa, gume i cimeta. Ostrvo obiluje tropskim šumama i raznovrsnim krajolikom sa bogatom florom i faunom.

Šri Lanka ima dugu istoriju u međunarodnoj saradnji, kao osnivač Južnoazijske asocijacije za regionalnu saradnju i jedna od članica Ujedinjenih nacija, Komonvelta, G77, i Pokreta nesvrstanih. Jedina je zemlja u južnoj Aziji koja ima visok indeks humanog razvoja.


5 dana / 4 noćenja od / do Colomba, po osobi od 739€

URAČUNATE USLUGE

-Doček na aerodromu
-Transferi i tura prema programu u klimatizovanom automobilu i vožnja vozom
-Preuzimanje putnika sa rezervisanim prethodnim boravkom u hotelima u Colombu, Negombu, Mt.Lavinia i Waikkal
-4 noćenja u navedenim hotelima ili hotelima iste kategorizacije
-Privatno putovanje sa vozačem koji poznaje nemački jezik; vozač sa znanjem engleskog jezika na upit
-Ulaznice prema programu Ishrana prema programu (4 x doručak (D), 4 x večera (V))
-Transfer do hotela u kojem se nastavlja boravak nakon ture (svi hoteli na obali, osim hotela na istočnoj obali)
-Turistička knjiga i tašna sa putnim dokumentima

DOPLATE
-Doplata za terensko vozila 1.089€

NAPOMENA Ne postoji minimalan broj putnika.

Cene aranžmana na sajtu izražene su u najpovoljnijem terminu smeštaja i podložne su promeni. Datumi putovanja su na raspolaganju tokom cele godine.
Za tačan obračun cene pozovite nas ili nam pišite na office@timtravel.rs
NAPOMENA:

Tačna satnica, vremena polaska i dolaska na destinaciju uslovljeni su izborom avio prevoznika. Momentom izdavanja avio karte precizirana su i vremena poletanja i sletanja i vreme ulaska odnosno napuštanja hotela.


Program putovanja:

-Prvi dan: Dolazak na aerodrom „Nikola Tesla“ i čekiranje za odabrani let 2h pre poletanja. Let do destinacije (prema odabranoj avio karti direktan ili sa presedanjem). Dolazak na destinaciju. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje. (U slučaju dužih letova i većeg vremena čekanja između presedanja, moguć je dolazak na destinaciju sledećeg dana)

-Drugi do pretposlednji dan: Boravak u izabranom hotelu na bazi izabrane usluge, slobodno vreme za odmor, individualna razgledanja, šoping ili fakultativne izlete.

-Poslednji dan: Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma i čekiranje za odabrani let 2h pre poletanja. Let do Beograda (prema odabranoj avio karti direktan ili sa presedanjem). Dolazak u Beograd na aerodrom “Nikola Tesla”. (U slučaju dužih letova i većeg vremena čekanja između presedanja, moguć je dolazak na destinaciju sledećeg dana)

Preporuka