Kefalonija

Kefalonija 2018-05-04T16:58:55+00:00

Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog mora, smešteno južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Pretežno je planinsko, sastoji se iz dva povezana dela, istočnog, koji je okrenut kopnu i ima prelepe peskovite plaže sa postepenim ulaskom u more i zapadnog, čije se obale strmoglavo spuštaju u more. Najverovatnije je dobilo ime po grčkoj reci “kefalos”, što znači glava, jer je oduvek bilo glavno u regiji. Kefalonija je puna prirodnih bogatstava koje ovom ostrvu daju posebnu draž. Na vrhu ostrva nalazi se tzv. “crna šuma”, raritet Grčke i Evrope, stanište kefalonijskog bora, koji se do skora mogao naći samo na ovom ostrvu. Sastav stena je krečnjački, pa je erozija u tlu napravila brojne pećine koje možete organizovano posetiti.

  • Anthi

    Vila Anthi na Kefaloniji nalazi se u centru mesta Skala, u mirnoj ulici na svega 150m od plaže. Ova moderna vila je “A” kategorije, po lokalnoj kategorizaiji. Smeštena u lepo uređenom vrtu sa mediternskim cvećem.

  • Areti

    Vila je oko 400 m udaljena od plaže. Veliki broj restorana, kafea i taverni se nalazi u blizini kao i gradsko šetalište.

  • Marina – Ex Nikos

    Nalazi se u mirnom delu centra Skale u neposrednoj blizini glavne ulice i trga. Vila je oko 350 m udaljena od plaže.