Zakintos

Zakintos 2018-01-22T13:38:39+00:00

Zakintos je najjužnije i treće po veličini jonsko ostrvo, poznato po dugim peščanim plažama, kristalnom moru tirkizne boje, blagoj mediteranskoj klimi, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu. Priroda je Zakintosu podarila idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina i krševitih uvala. Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa. Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane “Caretta caretta”, koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste područje je postalo nacionalni primorski park.

  • Mari

    Vila Mari se nalazi u mirnom delu Laganasa, na oko 50 metara udaljenosti od duge peščane plaže i oko 200 m od glavne ulice. Raspolaže dvokrevetnim studijima, smeštenim u prizemlju i na prvom spratu.

  • Sokrates

    Vila se nalazi na oko 100 metara udaljenosti od plaže i oko 200 metara od glavne ulice. Raspolaže studijima predviđenim za smeštaj dve osobe (dva standardna kreveta), i apartmanima za smeštaj četiri osobe.