Parga

Parga 2018-03-19T16:21:00+00:00

Parga se nalazi na zapadu Grčke, na obali Jonskog mora. Slikovit, tradicionalni gradić odiše posebnim šarmom, a izgledom podseća na stara mediteranska mesta. Parga je smeštena u malom zalivu na padini, okružena visokim planinama sa bujnom vegetacijom i maslinjacima. Jak uticaj zapadnih civilizacija i kultura ostavili su raskošno kulturno istorijsko nasleđe: tri tvrđave iz različitih perioda, Mikenski grob, Manastir Vlaheron, crkvu Svetog Sostisa… Za turiste je veoma zanimljiva tvrđava iznad  mesta sa koje se pruža lep pogled na zaliv. Pargu karakterišu duge peščane plaže, kao i mirne uvale do kojih se stiže jedino čamcem, mnoštvo taverni, restorana i kafića. Naspram Parge nalaze se ostrva Krf, Paksos i Antipaksos koje možete posetiti.

  • Diogenis

    Kompleks vila Diogenis sa razlogom nosi epitet jednog od najpopularnijih i najkomfornijih smeštaja u Pargi. Nalazi se u mirnom okruženju, u maslinjaku iznad Valtos plaže, od koje je udaljen oko 400 metara i isto toliko od starog grada Parge.

  • Marieta

    Vila Marieta se nalazi na oko 5 minuta hoda od duge, peščane plaže Valtos i isto toliko od centra grada. Raspolaže trokrevetnim studijima (bračni i standardni krevet) i četvorokrevetnim studijima (dva standardna kreveta i kreveti na sprat).