Rusija Nova Godina 1

/ RUSIJA

Aktuelni termini: 28.12.2019.

GARANTOVANI POLAZAK

Garantovana realizacija fakultativnog programa

 

 

Doček Nove godine u Moskvi

30.12.2019  –  04.01.2020.

6 dana / 5 noćenja

 

1. dan 30.12. Beograd – Moskva ponedeljak

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 18:10 časova (let JU 654). Dolazak na moskovski aerodrom u 23:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. 

 

2. dan 31.12. Moskva utorak

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme.

Uveče odlazak nacentralne trgove Moskve (savodičem, metroom), nakojima se uzveličanstvenvatromet, dočekujeNovagodina. Noćenje.

 

3. dan 01.01. Moskva sreda

Doručak. Fakultativni program: SergijevPosad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

 

4. dan 02.01. Moskva četvrtak

Doručak. Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika, koji je osnovao trgovac Pavle Tretjakov 1856. godine. Muzej poseduje jednu od najvećih zbirki Ruske umetnosti - više od 3000 umetničkih dela starih ruskih majstora, 7000 slika, skulptura, grafika, ikona. Jasne boje, dubina izraza, odlikuju drevne ruske ikone među kojima su remek dela kao što je ikona Sv Trojice Andreja Rubljova, koji je boje ruske prirode pretočio u ikone. Slobodno vreme. VečernjaMoskvasareke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu.  Noćenje.

 

5. dan 03.01. Moskva petak

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Noćenje.

 

6. dan 04.01. Moskva – Beograd subota

Doručak (lunch paket). Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 07:55 časova (let JU 651). Dolazak u Beograd u 08:55 časova. Kraj usluge.


CENA ARANŽMANA po osobi: 588 € (sa uključenim avio-taksama od 112 €)
Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) 540 €

Doplata za jednokrevetnu sobu 95 €

Smeštaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju, nije moguć.

 

Cena aranžmana obuhvata:  

 • Avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

- 30.12.  Beograd-Moskva

- 04.01.  Moskva-Beograd;

 • Troškove avio-taksi (cca 112 €, podložno je promeni);
 • Smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje grada;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Obrok u avionu;
 • Fakultativni program;
 • Individualne troškove.

Opisi hotela:

Moskva, Hotel Delta  4* www.izmailovo.ru

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pešačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira.

Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto. 

Fakultativni program:

Moskva

 • Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 40 EUR
 • Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
 • Panorama Borodinske bitke 30 EUR
 • Tretjakovska galerija 30 EUR
 • Krstarenje rekom Moskvom 35 EUR
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) 40 EUR *

 

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 27.11.2019. Nakon 18.12. neće biti moguće.

Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu na dan uplate.
– gotovinski ili uplatom preko računa – 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 30 dana pre datuma polaska na put. Ukoliko ugovarač ne izvrši uplatu preostalog iznosa do pune cene aranžmana u predviđenom roku, smatra se da je odustao od korišćenja aranžmana, da je rezervacija otkazana i da se primenjuju uslovi otkaza aranžmana.
– čekovima građana na rate: 40% prilikom prijavljivanja, ostatak čekovima građana u jednakim mesečnim ratama do datuma polaska (čekovi se ispisuju i deponuju pri sklapanju ugovora o putovanju i ne mogu se deponovati naknadno).
– kreditnim karticama Dina, Visa, Master, Maestro rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak 30 dana pre polaska.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije TIM Travel usaglašene sa zakonom koji su sastavni deo ovog programa

Program od 15.10.2019 TIM Travel licenca OTP 181/2010 od 10.02.2010.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – TIM Travel
licenca OTP 181/2010
O g r a n a k: Nemanjina 40, TC Futura – Slavija, lokal broj 18 DOO, Kačićeva 15, Beograd,
Tel. + 381 11 365 0022; 365 0099